Diensten‎ > ‎

AC contracting PV


Recent zijn wij gestart met het aanbieden van AC contracting diensten voor industriële PV-projecten Desondanks wij deze diensten pas in 2019 onder zijn huidige vorm aanbieden hebben wij vorig jaar reeds 1,5MVA ingekoppeld voor diverse klanten.


Wij kunnen voor u de AC kant van uw project als ‘sleutel op de deur’ aanbieden.  Soms gaan wij met onze klanten presales mee om de mogelijkheden tot in koppelen te analyseren. In andere gevallen vertrekken wij van een netstudie en het DC-ontwerp.

·         Na een plaatsbezoek bepalen we het optimale inkoppelpunt in de installatie van de klant.

·         Wij voeren de nodige kabelberekeningen uit.

·         We leveren een eendraads principe en een schema van het ontkoppel bord aan, welke U aan de netbeheerder kan overhandigen.

·         Wij bouwen het ontkoppel bord en eventuele centralisatieborden volgens de meest recente C10/C11 reglementering.

·         Wij bouwen de installatie bij uw klant op sluiten de omvormers AC kant aan en koppelen in.

·         Wij zorgen ervoor dat de installatie door een erkend controle organisme wordt gekeurd.

·         Tevens leveren we een as built dossier op met alle nodige schema’s, berekeningen, certificaten van TI’s, instelrapport relais,…

·         We installeren de meter infrastructuur en begeleiden de opstart met de netbeheerder.

·         Ook eventuele aanpassingen aan de HS cabine (vervangen TI’s TP’s voor 3 wattmetermethode, eventueel plaatsen van een zichtbare onderbreking na de meetcel,…) kan door onze diensten worden verzorgd.

Hiernaast hebben wij ook reeds ervaring met het installeren en integreren van batterijsystemen. 


Indien wij ook voor uw projecten een meerwaarde kunnen betekenen kan u me steeds contacteren voor een verkennend gesprek.

Comments